Szavazás

A szuper élelmiszerek melyik formáját részesíti előnyben?
 
 
 
 
 

PlanetBio Magyarország a Facebook-on

Hírlevél

Hírlevél Feliratkozás hírlevélre:

Planetbio organikus kókuszvirág cukor, 100% bio

Nagykép megtekintése dupla kattintással

kicsinyítés
nagyítás

További képek

Planetbio organikus kókuszvirág cukor, 100% bio 250 g

Elérhetőség: készleten

1 590 Ft
Egységár: 6 Ft / g

Add Items to Cart

certifikat

Gyors áttekintés

A PlanetBIO kókuszcukor csipetnyit karamell aromájú, magas tápértékű, lassú felszívódású cukor. Finomítatlan, így magas tápanyagértéke van. Glikémiás indexe alacsony (35).

Planetbio organikus kókuszvirág cukor, 100% bio 250 g

Organikus kókuszvirág cukor: A kókuszvirág cukor egy teljes mértékben természetes eredetű cukor, ami a kókuszpálmán lévő fiatal virágfürtök nektárjának összesűrítésével készül. Aromájának enyhén karamelles karaktere miatt íze méltán minősül a hagyományos cukor természetes eredetű utódjának.

Összetevők: Organikus kókusz (Cocos Nucifera) cukor. Párologtatott/granulált / kézzel készített.

Használat: Keverd turmixba, meleg vagy hideg italokhoz, különféle édességekhez vagy gabonapehelyhez, de gyümölcssalátádat is megszórhatod vele. Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot.

Származási ország: Indonézia.

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tárolandó.

 

KÓKUSZ CUKOR (Cocos Nucifera)

A kókuszpálmáról:

Az Ázsia egyes területein Életfának nevezett kókuszpálma nagy részét hasznosítják a mindennapi életben. A kókuszdión kívül fontos terménye, a virágai által termelt kókuszcukor. A virágok, a korona leveleinek rejtekében nőnek, és akár az egész évben tartó virágzás során, édes nedvet termelnek. Eme nedű begyűjtésének és feldolgozásának eredményeként született a fantasztikus PlanetBIO kókuszcukor. Mielőtt a finomított nádcukor tömeggyártása elterjedt volna, a kókuszcukor volt a leggyakrabban használt édesítőszer Délkelet-Ázsiában. Mára lassanként visszanyerte egykori népszerűségét és egyre közismertebbé vált szerte a világon.

Miért válaszd a PlanetBio kókuszcukrot?

A PlanetBIO kókuszcukor finomítatlan, így magas tápértéke van. Különösen gazdag ásványi anyagokban: foszfort, káliumot, kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet, mangánt, bórt valamint ként is tartalmaz. Ugyanakkor C-vitamin és B1-vitamin is található benne.

A PlanetBIO kókuszcukor javarészt természetes cukorból áll, elsősorban szacharózból, amely egy glükóz és egy fruktóz molekulából álló diszacharid (összetett szénhidrát). Az édesítőszerek között a PlanetBIO kókuszcukornak van az egyik legalacsonyabb glikémiás indexe (35), ami azt jelenti, hogy nem okoz hirtelen vércukor emelkedést. (Összehasonlításképpen: a répacukorból előállított fehér cukor és melasz glikémiás indexe 65 és 100 között van, míg a méz glikémiás indexe 70, vagy annál több.)

Előállítása

A PlanetBIO kókuszcukor a kókuszvirág nektárjából készül. Mikor virágozni kezd, szorosan lekötöznek minden egyes virágzatot, és bevagdossák azokat. Ezután a nektár lassan csordogálni kezd, majd a az újabb és újabb vágások következtében a nedűáramlás folyamatossá válik.  Körülbelül 30 – 40 napig gyűjtik, majd a friss nektár nedvesség tartalmát alacsony hőmérsékleten elpárologtatják. A párologtatás során megváltozik tápanyag összetétele. Először sűrű, sötét szirup lesz, majd a további párolás eredményeképpen a kókuszcukor kikristályosodik.

Fogyasztási javaslataink

A PlanetBIO kókuszcukor kellemesen édes, színe a melaszos barna cukoréhoz hasonlít. A nevével ellentétben nincs kókusz aromája, inkább egy csipetnyit karamell ízű. A PlanetBIO kókuszcukrot épp úgy használhatjuk természetes édesítőszerként, mint a hagyományos nádcukrot. Alkalmas hideg és meleg italok, turmixok, joghurtok, gabonafélék, gyümölcsök, saláták, kekszek, sütemények, krémek, csokoládék, vagy bármilyen más desszertek édesítésére.

Tudta Ön, hogy...

... a  kókuszpálmán  hímivarú és nőivarú virágok is fejlődnek? Ezért a pálmát egylaki növénynek nevezik. 

... hogy a "kókuszcukor" és a "pálmacukor" kifejezéseket gyakran használják szinonimaként? Habár a kókuszcukor mind ízében és küllemében, mind eredetében különbözik a pálmacukortól, ami egyébként a datolyapálma, a palmirapálma, a cukorpálma, vagy a szágópálma törzsének megcsapolásából nyert folyadékból készül.

... egy kókuszpálma évente átlagosan 288 liter nektárt termel? 

Ajánlott termékek

Planetbio organikus Lucuma por, 100% bio

Planetbio organikus Lucuma por, 100% bio

2 990 Ft
Egységár: 20 Ft / g

Planetbio Goji bogyók, organikus táplálékkiegészítő, 100% bio

Planetbio Goji bogyók, organikus táplálékkiegészítő, 100% bio

3 590 Ft
Egységár: 24 Ft / g

 
 
Search Site

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és ajándékba megkapod az
Egészséges italok és édességek könyvet pdf formátumban. Egészséges italok és édességek
Hírlevél Feliratkozás hírlevélre:

Kosár

Nincs termék a kosárban.