Szavazás

A szuper élelmiszerek melyik formáját részesíti előnyben?
 
 
 
 
 

PlanetBio Magyarország a Facebook-on

Hírlevél

Hírlevél Feliratkozás hírlevélre:

Planetbio Camu Camu por, organikus táplálékkiegészítő, 100% bio

Nagykép megtekintése dupla kattintással

kicsinyítés
nagyítás

További képek

Planetbio Camu Camu por, organikus táplálékkiegészítő, 100% bio 100 g

Elérhetőség: készleten

6 490 Ft
Egységár: 65 Ft / g

Add Items to Cart

certifikat

Gyors áttekintés

A Camu Camu egy az Amazónia esőerdeiben élő fa bogyója, mely rendkívül gazdag C-vitamin forrás, ezért íze enyhén savanykás. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer helyes működéséhez, enyhíti a fáradtság és a kimerültség tüneteit. Ezen kívül, a PlanetBIO camu camu por rostokat és, fehérjéket tartalmaz.

Planetbio Camu Camu por, organikus táplálékkiegészítő, 100% bio 100 g

Összetevők: Organikus camu camu por

Latin: Myrciaria Dubia 

Használat: Ajánlott napi mennyiség: 1.5 g (1/2 teáskanál). Gyümölcs vagy zöldséglevekhez, turmixhoz vagy vízhez keverve fogyasztandó. Szükség esetén édesítőszer (kókuszcukor) adható hozzá.

Származási ország: Peru
Tárolás: Hűvös, száraz helyen tárolandó.

A változatos és kiegyensúlyozott étrend, valamint az egészséges életmód alapvető fontosságú. Az ajánlott napi beviteli mennyiség túllépése nem javasolt. Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot. Gyermekektől távol tartandó!


CAMU CAMU

Mi a camu camu?

A camu camu fa (Mycaria dubia) az Amazonas árterében nő. Az itt lerakódott hordalék rengeteg enzimmel, ásványi anyaggal és aminósavval táplálja a fákat, ezért a camu camu tele van éltető tápanyagokkal. A bogyók alakja és mérete az olivabogyóhoz hasonlók, míg színük az érés során pirosas zöld és sötét lila között váltakozik.

Az Amazonas vidékén élő őslakosok is felismerték jótékony hatását, ezért évezredek óta használják, mint orvosságot.

Miért fontos élelmiszer a camu camu?

A camu camu egy rendkívül gazdag C-vitamin forrás. az éretlen gyümölcsökben található a legmagasabb koncentrációban. A PlanetBIO camu camu por rengeteg C-vitamint tartalmaz! Emellett gazdag rostokban, fehérjékben, zsírokat viszont egyáltalán nem tartalmaz.

A C-vitamin az egyik legerősebb antioxidáns. Képes semlegesíteni a szervezetünkben nap mint nap kialakuló szabadgyökök káros hatását. Hozzájárul a sejtek védelméhez a stresszhatásokkal szemben. Segíti az immunrendszer normál működését, enyhíti a fáradtság és kimerültség tüneteit,  részt vesz az anyagcserefolyamatokban. A bolygón élő legtöbb állat képes a C-vitamin szintetizálására, az ember azonban kizárólag az étrenddel való bevitelre hagyatkozhat.

A PlanetBIO camu camu előállítása

A PlanetBIO camu camu por a március-július között betakarított, éretlen camu camu gyümölcsökből készül. A friss bogyókat összezúzzák, 60°C-on szárítják, végül porrá őrlik. A PlanetBIO camu camu fák 12 hektárnyi természetbarát permakultúrában nőnek, az europai ökológiai gazdálkodás előírásait betartva. Szigorúan tilos mindennemű növényvédő szer vagy műtrágya használata.

Hogyan érdemes fogyasztani?

Magas C-vitamin tartalma miatt a PlanetBIO camu camu por erősen savanyú és enyhén kesernyés ízű. Fogyasztását a követekező módokon javasoljuk: 1 teáskanálnyi port keverjen el vízzel, gyümölcs-, vagy zöldséglevekkel, turmixokkal. Ízlés szerint lehet édesíteni természetes édesítőszerekkel (például PlanetBIO kókuszvirág cukorral).

Érdekességek

Tudta, hogy ... ?

... egy átlagos, vadon élő camu camu fa évente12 kggyümölcsöt terem? Internzív trágyázással sokkal magasabb hozam is elérhető, de ez a gyümölcs minőségének romlását eredményezné.

... a camu camu növény rendkívül toleráns az árvizekkel szemben? Öt hónapig is képes elélni úgy, hogy a gyökerei teljesen víz alatt vannak.

... a megnövekedett világpiaci kereslet drasztikusan csökkentette a vadon növő camu camu növények számát? A megoldást az ültetvények és az organikus gazdaságok kereskedelmi növekedése rejti, ezért fontos, hogy fogyasztóként figyeljünk arra, honnan származik az általunk vásárolt termék.

... a legtöbb állatfaj saját maga szintetizálja a C-vitamint? A kecske rekordernek számít a maga 13.000mg/nap C-vitamin termelésével. Csak pár faj nem képes a C-vitamint előállítani, az ember és a tengerimalac ezen kevesek közé tartoznak.

Ajánlott termékek

Planetbio organikus spirulina por, 100% bio

Planetbio organikus spirulina por, 100% bio

Normál ár:
4 590 Ft

Az ár érvényes:
2017.11.21.:

3 990 Ft

Planetbio árpafű por, organikus táplálékkiegészítő, 100% bio

Planetbio árpafű por, organikus táplálékkiegészítő, 100% bio

3 190 Ft
Egységár: 32 Ft / g

Planetbio organikus Maca gyökérpor, 100% bio

Planetbio organikus Maca gyökérpor, 100% bio

Normál ár:
2 490 Ft

Az ár érvényes:
2017.12.31.:

2 220 Ft

 
Search Site

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és ajándékba megkapod az
Egészséges italok és édességek könyvet pdf formátumban. Egészséges italok és édességek
Hírlevél Feliratkozás hírlevélre:

Kosár

Nincs termék a kosárban.