Általános Szerződési Feltételek és AdatvédelemÁltalános Szerződési és Felhasználási feltételek:

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kívánsz lenni webáruházunknak, figyelmesen olvasd el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vedd igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetértesz, és kötelező érvényűnek ismered el. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

Üzemeltetői adatok / Impresszum:

Cégnév: Planet First Kft.
Székhely: 1101 Budapest, Korponai u. 9.
Adószám: 24738819-2-42
Cégjegyzék szám: 01-09-179728
Szerződés nyelve: Magyar
Elektronikus elérhetőség: info@planetbio.hu
Telefonos elérhetőség: 06 70 613 3018

A megvásárolható termékek a webáruház választékában találhatóak.

A szállítás módjáról a "Szállítás" menüpont nyújt információt.

Termék, darab, egység meghatározása:

Az oldalon található termékek 1 azaz egy egysége a darab. A darab pontos megnevezése mellett látható fogyasztói ár 1 azaz egy darabra vonatkozik.

A termék megnevezés végén található jelölés (például: Planetbio organikus Maca gyökérpor, 100% bio 300 g), az 1 azaz egy db termék kiszerelését jelzi.

A megrendelések feldolgozása:

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 9-18 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Ügyfélszolgálatunk visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 3 munkanapon belül, amennyiben a rendelt termék elérhető raktárról. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja:

A megrendelt terméket a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetni. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát csomag tartalmazza.

Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt vizsgáld meg van-e külsérelmi nyom a csomagon. Ha esetlegesen látható külsérelmi nyom a csomagon, a futár a csomag kibontását megvárja, és ellenőrizhető hogy sérült-e a csomag tartalma is. Ha a csomag tartalma sérült, kérd jegyzőkönyv felvételét és ne vedd át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Házhoz szállítás, információk:

Webáruházunk megrendeléseit GLS futárszolgálat teljesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodsz otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetőség) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét mi nem terheljük a megrendelőre!

Elállás joga:

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szereződések részletes szabályairól szóló, 45/2014. (II.26.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Az elállási jog gyakorlása esetén a megrendelőt a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli. A visszaküldött termék vételárát haladéktalanul, de legkésőbb 14 munkanapon belül visszajuttatjuk Önnek, amennyiben a visszaküldött terméket nem használta, bontatlan, és termék eredeti mennyisége hiánytalanul megvan, valamint a számlát, vagy annak másolatát is csatolta.

A visszküldött termék visszaküldésének költsége a Megrendelőt terheli. Az utánvéttel küldött csomagokat nem áll módunkban átvenni.

A megrendelt és leszállított termékhez tartozó esetleges Ajándék vagy Grátisz terméket (amennyiben átvételre került) szintén vissza kell juttatnia a fogyasztónak az üzemeltető / értékesítő címére, arra külön megtartási jogot a fogyasztó nem formálhat, az ajándék termék a megrendelt termékhez tartozik.

Adatvédelmi nyilatkozat, adatkezelés

Az adatok kezelője Planet First Kft. (a továbbiakban: Adatkezelő, székhelye: 1101 Budapest, Korponai u. 9.)

A regisztráció során megadott személyes adatokat bármikor töröltetheted a rendszerből, úgy, hogy a jelzed nekünk a kapcsolat menüpontban, a regisztrációkor megadott email címével beazonosítva. A személyes adatok törlésére akkor is sor kerül, ha a szolgáltatás megszűnik, vagy ha a Felhasználó a Felhasználási feltételekben foglaltak szerint a szolgáltatás igénybevételi jogosultságát az Adatkezelő megtiltja. Az Adatkezelő a Felhasználó adatait öt évig őrzi, a Felhasználó utolsó bejelentkezésétől számítva, kivéve ha jogszabály miatt ennél hosszabb ideig köteles őrizni (pl: számviteli törvény miatt a kiállított számlák őrzése).

Az adatokhoz hozzáférők köre, adatfeldolgozók

A Felhasználók által megadott személyes adatokhoz, valamint a technikai működés miatt automatikusan megismert adatokhoz kizárólag az Adatkezelő munkatársai férhetnek hozzá. Személyes adatokat harmadik személyeknek az Adatkezelő nem ad át, kivéve az Adatkezelő azon alvállalkozóinak, akik a Webáruházban Felhasználó által megrendelt árucikkek házhozszállítását végzik (futárszolgálat, posta). Az esetleges, törvényben előírt, kötelező adattovábbítások esetén Adatkezelő az adatokat átadhatja a hatóságoknak. Az Adatkezelő az egyes hatósági adatkérések teljesítése előtt minden egyes adat tekintetében megvizsgálja, hogy valóban fennáll-e az adattovábbítás jogalapja, szükség esetén kikéri az adatvédelmi biztos véleményét.

A Felhasználó személyes adatainak kezelésével kapcsolatos jogai

A személyes adatok kezelésének jogalapja a Felhasználó önkéntes hozzájárulása. Személyes adatai kezeléséről minden Felhasználó tájékoztatást kérhet. Az Adatkezelő kérésre 30 napon belül írásban tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az Adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az Adatkezelő levelezési címén, vagy elektronikus levelezési címén kérheti bárki, saját levelezési címének megadásával. A Felhasználók tiltakozhatnak személyes adataik kezelése ellen, ennek keretében kérhetik személyes adataiknak helyesbítését és törlését is az Adatkezelő levelezési, vagy elektronikus címén. Az adattörlés módja, hogy az kapcsolat menüpont alatt megjelenő űrlapon keresztül kéri a Felhasználó a saját adatainak törlését. Az adatok törlésére az igény beérkezésétől számított 48 órán belül sor kerül.

Jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a személyes adataid kezelésével kapcsolatban kérdésed vagy problémád merül fel, akkor kérünk vedd fel az Adatkezelővel a kapcsolatot a webáruház kapcsolat menüpontja alatt megtalálható elérhetőségek egyikén. Tájékoztatjuk a Felhasználókat, hogy igényüket polgári bíróság előtt is érvényesíthetik, vagy kérhetik az adatvédelmi biztos segítségét is. Erre, valamint az Adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény (Avtv.), valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § tartalmazza.